Restorativní justice a její prvky v trestním právu - Kašturová, Jana (2008)
Ve své práci se snažím vysvětlit, co to vlastně znamená restorativní justice, jak funguje a působí, které principy ji ovládají a jak ovlivňuje justiční systémy, zejména justiční systém České republiky. Uplatňování principů a metod restorativní justice přináší řešení některých problémů s kriminalitou, se kterými se potýká nejen Česká republika, ale i většina států západní Evropy a některé státy mimoevropské.