Obchodní rejstřík po novele obchodního zákoníku - Cesarová, Alexandra (2008)
Ve své diplomové práci se zabývám jedním ze stěžejních témat v rámci soudobého obchodního práva, jímž je Obchodní rejstřík. Tento právní institut slouží k registraci podnikatelských subjektů (zejména právnických osob, ale také fyzických osob - podnikatelů). V práci rozebírám vedle hmotněprávní úpravy této oblasti i procesněprávní úpravu, poukazuji na změny problematiky, soulad s právem EU a zabývám se úvahami de lege ferenda.