Vývoj evropského justičního prostoru - Palla, Tomáš (2008)
Tato práce se snaží ukázat vývoj Evropského justičního prostoru (EJP) jako proces úzce spojený s procesem evropské ekonomické integrace. EJP jako právní pojem byl implementován do primárního práva Evropské Unie Amsterdamskou smlouvou, ale počátky tohoto konceptu můžeme nalézt mnohem dříve.