Praxe insolvenčního správce a evropské insolvenční právo - Malý, Ondřej (2008)
Práce se zavývá aktuálním právně-společenským tématem - otázkou insolvenčích řízení. Jedná se o velmi důležitou složku národního i mezinárodního práva, protože v době unifikace právních pravidel a boření hranic se stává otázka isolvence otázkou každodenní. Práce je rozdělelna na dvě tématické části, v první je popsáno národní insolvenční řízení očima správce krok za krokem s porovnáním starší a nové právní úpravy. Druhá část se zabývá evropským úpadkovým právem a je jednoduchým výkladem Insolvenčního nářízení Rady EU.