Ochrana spotřebitele z pohledu mezinárodního práva soukromého a procesního - Kelbl, Josef (2008)
Snahou autora této práce byl pokus o systematické shrnutí ochrany spotřebitele v mezinárodním právu soukromém a procesním, protože problematika spotřebitelských smluv a ochrany samotného spotřebitele je v rámci jak soukromoprávních, tak veřejnoprávních vztahů jednou z klíčových.