Dobrá víra a její pojetí v rámci Úmluvy OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží - Hýblová, Karla (2008)
Tato diplomová práce se zabývá významem a rolí dobré víry v rámci Úmluvy OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží. V souvislosti s Úmluvou je toto téma považováno za jedno z nejkontroverznějších. Cílem této práce je představit různé pohledy na tuto problematiku a nalézt podstatu rozdílných přístupů, ne poskytnout konečné řešení. Z tohoto důvodu je na začátku práce věnována pozornost významu dobré víry obecně a její roli v římském právu, kde se zrodila.