Aktuální problémy volného pohybu kapitálu mezi členskými státy - Petr, Lukáš (2008)
Práce se věnuje problematice volného pohybu kapitálu mezi členskými státy Evropské unie. Zaměřuje se mimo jiné na stále přetrvávající problematiku daňových záležitostí, na vztah svobody volného pohybu kapitálu vůči ostatním základním svobodám společenství, se zvláštním důrazem na odlišení svobody pohybu kapitálu a plateb. Práce je podpořena klíčovou judikaturou této oblasti.