Nepřímý účinek směrnic v právu ES - Walderová, Petra (2008)
Tato práce je věnována nepřímému účinku jako významnému nástroji aplikace komunitárního práva. Na základě rozboru tozhodnutí ESD týkajících se nepřímého účinku shrnuje ty aspekty, na nichž se již ustálila judikatura ESD a které jsou již rozhodnutými problémy. V další části se zabývá problémovými otázkami nepřímého účinku, týkajících se především jeho mezí, kde judikatura a odborná literatura nevytváří jasné mantinely.