Realizace úhrady formou akreditivu - Hrad, Radek (2008)
Předmětem diplomové práce je analýza realizace úhrady formou akreditivu, především jeho právní úprava a postupy při využití akreditivu se zaměřením na zajištění ochrany beneficienta. Po úvodní kapitole následuje kapitola zaměřená obecně na akreditiv. Třetí kapitola charakterizuje dokumentární akreditiv a obsahuje právní rozbor jeho úpravy. Čtvrtá kapitola pojednává o akreditivní operaci.