K srovnání obecné a konkrétní regulace reklamy - Otrusina, Petr (2008)
Diplomová práce se zabývá obecnou a konkrétní regulací reklamy. Nejprve pojednává o přednostech a omezeních obecné a konkrétní regulace. Následně zkoumá soukromoprávní úpravu reklamy v rámci nekalé soutěže, přičemž se zaměřuje především na generální klauzuli proti nekalé soutěži a podmínky její aplikace. Pozornost je věnována také takzvaným soudcovským skutkovým podstatám nekalé soutěže, dále pak úpravě nekalé a srovnávací reklamy.