Právo dítěte znát svůj původ versus biologické, právní a sociální rodičovství - Nováčková, Petra (2008)
Každý lidský jedinec má svou biologickou matku a svého biologického otce. Faktem ovšem zůstává, že ne každý jedinec dostane šanci své biologické rodiče poznat. V úvodní části své práce jsem se věnovala historickému vývoji nazírání na problematiku statusových práv, konkrétně problematice vztahů v rodině, mezi rodiči a dětmi. Následující kapitola se týká určování a popírání otcovství.