Principy náhradní rodinné péče - Rejtharová, Kateřina; Králíčková, Zdeňka, 1968-; Masarykova univerzita. Katedra občanského práva (2008)
Tématem této diplomové práce jsou principy náhradní rodinné péče. Problematika principů náhradní rodinné péče je zde rozebrána z pohledu hmotně-právní úpravy, a to v souvislosti s historickou, současnou i navrhovanou právní úpravou. Tato problematika je uvedena také z pohledu mezinárodních dokumentů, zejména Úmluvy o právech dítěte.
The theme of this thesis are principles of the substitute family care. This problem of the principles of the substitute family care is in this thesis analyze from the view of the material law, in the context of the historical, present and suggested legal regulation. This problem is also introduce from the point of view of international documents, especially of the Convention on the Rights of the Child.
Vedoucí práce: Zdeňka Králíčková.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: náhradní rodinná péče; pěstounská péče; foster home care; diplomové práce