Pravidla reklamy ve Francii - Rucká, Renáta (2008)
Cílem práce je charakterizovat způsob regulace audiovisuální reklamy ve Francii. Její první část je věnována regulaci reklamy na zákonné úrovni, jedná se tedy především o právní normy, které reklamu definují a určují pravidla pro její obsah a způsob vysílání. Dále se zde pojednává o klíčových reklamních regulačních (Nejvyšší rada pro audiovisuální prostředky, CSA) a samoregulačních (Úřad pro kontrolu reklamy, BVP) orgánech, přičemž hlavní pozornost je věnována orgánu posledně jmenovanému, fungujícímu na principu samoregulace.