Právo rodiče na styk s dítětem - Kornel, Martin, 1984- (2008)
Diplomová práce nabízí komplexní analýzu práva rodiče na styk s dítětem. Na začátku poskytuje nezbytné definice základních pojmů, jako rodič, dítě, rodina a styk. Dále popisuje relevantní prameny mezinárodního práva a vliv zákona o rodině a listiny základních práv a svobod na práva a povinnosti rodiče ve vztahu k dítěti. Na zavěr nabízí zákonodárci a soudům možnosti, které by mohly vést ke zlepšení fungování styku rodiče s dítětem.