Konkurzní právo v České republice a v Evropské unii=Das Konkursrecht in der Tschechische Republik und in der Europäische Union - Maryšková, Petra; Schelleová, Ilona, 1954-; Masarykova univerzita. Katedra občanského práva (2008)
Diplomová práce na téma Konkurzní právo v České republice a v Evropské unii pojednává o současné úpravě konkurzního práva zavedené insolvenčním zákonem tedy zákonem č. 182/2006 Sb., který nabyl účinnosti dne 1.1.2008. Následně tato práce rozebírá samotný průběh konkurzního řízení a jeho změny.
The diploma work the bankruptcy law in the Czech Republic and in the European Union explain the present bankrupcy proceedings establisched insolvency law n. 182/2006 Sb., which is active from 1.1 2008. Follows this work deal with bankruptcy proceding and his modification. The second part is about European insolvency proceeding. Regulation which was establisched the Council regulation (EC) No 1346/2000, on insolvency proceedings, and her fall on the regulations in the Czech Republic.
Vedoucí práce: Ilona Schelleová.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: insolvenční řízení; konkurzní a vyrovnací řízení; úpadek podniku; bankruptcy and composition proceedings; business failures; insolvency proceedings; diplomové práce