Ověření metody Behavioral Systems Questionnaire pro českou populaci - Kociánová, Hana (2007)
Cílem této diplomové práce byl převod metody Behavioral Systems Questionnaire (Furman, Wehner, 1999) a její ověření na české populaci. Výzkumu se účastnilo 471 studentů středních škol. Ověření spočívalo ve zjištění reliability a validity jednotlivých škál. Validita byla zjišťována dvěma způsoby. Zaprvé pomocí srovnání výsledků v BSQ s externími validizačními kritérii, jejichž vytvoření bylo dílčím cílem této práce. Zadruhé byla provedena konfirmační faktorová analýza. Výsledky prokázaly neuspokojivou reliabilitu a validitu především u škály pro sexuální behaviorální systém ve vztahu s partnerem.