Postavení mladistvého a dítěte v systému českého trestního práva hmotného a procesního - Strnadová, Jaroslava (2008)
Účelem této práce je vymezit postavení mladistvých a dětí z hlediska trestního práva hmotného a procesního v České republice. Práce obsahuje historický vývoj trestního práva nad mládeží a hlubší rozbor zákona číslo 218/2003 Sb., o soudnictví ve věcech mládeže. V práci jsou také nastíněny důležité mezinárodní dokumenty z této oblasti a provedeno srovnání s Kanadskou úpravou.