Problematika a hlavní aspekty trestu odnětí svobody na doživotí - Gold, Radim (2008)
Tématem této diplomové práce je trest odnětí svobody na doživotí, zejména právní úprava de lege lata daného institutu, historický exkurs, srovnání vybraných zahraničních právních úprav, sociálně-psychologické aspekty a vybrané problémy spojené s ukládáním a výkonem tohoto trestu a v neposlední řadě též úvahy a doporučení de lege ferenda.