Zabezpečovací detence - Halasová, Klára (2008)
Tématem této diplomové práce je přijetí nového institutu zabezpečovací detence. Jedná se o nové ochranné opatření v českém trestním právu. V jednotlivých kapitolách se zabývám mimoprávními důvody vyžadujícími zavedení tohoto nového institutu, jeho historickým vývojem a vlivem odborné veřejnosti na jeho přijetí. Součástí je rozbor obsahu návrhu zákona o výkonu zabezpečovací detence.