Právní postavení orgánů obce - Gorčík, Pavel (2008)
Práce se zabývá postavením obecních orgánů v českém právním systému. Cílem práce je ukázat vztahy mezi jednotlivými obecními orgány, jejich pravomoci a taktéž přispět k řešení některých problémů zákonné úpravy. Součástí práce je také historický přehled vývoje obecní samosprávy v České republice a srovnání se zahraniční právní úpravou. Největší část práce je věnována obecnímu zastupitelstvu.