Ochrana pred nečinnosťou pri poskytovaní informácii v ČR - Bielčiková, Jana (2008)
„Ochrana pred nečinnosťou pri poskytovaní informácii“ Slobodný prístup k informáciám je dôležitým princípom demokratickej spoločnosti. Momentálne máme prístup k informáciám upravený hlavne v dvoch zákonoch - všeobecná úprava o prístupe k informáciám (zákon č. 106/1999 Sb., o slobodnom prístupe k informáciám) a zvláštny zákon o prístupe k informáciám o životnom prostredí.