Návrh nového trestního zákona z pohledu ústavního práva - Křivohlavý, Martin (2008)
Předmětem této práce je rozbor zamítnutého návrhu trestního zákoníku a nového návrhu trestního zákoníku z pohledu ústavního práva. Při analýze této problematiky se zaměřuji nejprve na vymezení obecného vztahu ústavního práva s právem trestním, dále na historii rekodifikačních prací od roku 1989 po současnost. Dále se věnuji obecnému rozboru těchto návrhů a to i z hlediska zásad ústavního práva.