Soudní samospráva v zemích EU - Dunčko, Marián (2008)
Diplomová práce se zabývá problematikou soudní samosprávy. Autor v ní poukazuje na postavení a pravomoci orgánů soudní samosprávy v jednotlivých členských státech Evropské unie a na tomto základě pak formuluje návrhy, jak by mohla vypadat soudní samospráva v českých podmínkách.