Tzv. volební pat a jeho ústavní a politologická východiska - Pavlatová, Aneta (2008)
Tato diplomová práce se zabývá volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v roce 2006. Práce je rozdělena do tří částí. Úvodní část zahrnuje analýzu výsledků voleb do Poslanecké sněmovny v roce 2006 a odpovídá na otázku, zda je možné považovat tento výsledek za „patový“. Druhá část práce prezentuje různá východiska, která by do budoucna mohla opakování podobných volebních výsledků zabránit.