Aplikace zásad soukromého práva na spoluvlastnické vztahy - Rašovský, David; Hurdík, Jan, 1951-; Masarykova univerzita. Katedra občanského práva (2008)
Za téma diplomové práce jsem si zvolil aplikaci zásad soukromého práva na spoluvlastnické vztahy. Cílem mé práce je pojmenovat východiska, na kterých je vybudována regulace soukromoprávních vztahů, resp. občanskoprávních vztahů, do kterých jednotliví účastníci vstupují každodenně. Z celé skupiny občanskoprávních vztahů jsem si vybral vztahy spoluvlastnické. Cílem je zjistit, zda se ve spoluvlastnických vztazích uplatní všechny zásady soukromého práva, nebo jen některé z nich. Dále také chci zjistit, jestli se pro systém věcných práv a jmenovitě pro spoluvlastnictví.
The theme of my diploma thesis was aplication of private law principles on coproperty law and coproperty relationships. The intention of my thesis is to denominate of main basis which is the regulation of civil relationships built on. These basis and tendencies have found their reflection in law principles which impact on concept of whole law set of rules.Law principles in general are usually considered as basic legal values, very abstract ideas which is civil law and its system built on and also the main pillars for ideological ground of law.
Vedoucí práce: Jan Hurdík.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: podílové spoluvlastnictví; vlastnické vztahy; divided co-ownership; property relations; diplomové práce