Aplikace zásad soukromého práva na spoluvlastnické vztahy - Rašovský, David (2008)
Za téma diplomové práce jsem si zvolil aplikaci zásad soukromého práva na spoluvlastnické vztahy. Cílem mé práce je pojmenovat východiska, na kterých je vybudována regulace soukromoprávních vztahů, resp. občanskoprávních vztahů, do kterých jednotliví účastníci vstupují každodenně. Z celé skupiny občanskoprávních vztahů jsem si vybral vztahy spoluvlastnické. Cílem je zjistit, zda se ve spoluvlastnických vztazích uplatní všechny zásady soukromého práva, nebo jen některé z nich. Dále také chci zjistit, jestli se pro systém věcných práv a jmenovitě pro spoluvlastnictví.