O jednostranném zvyšování nájemného v ČR - Dolanská, Bohumíra (2008)
Práce je zaměřena na možnost pronajímatele jednostranně zvýšit nájemné z bytu na základě zákona č. 107/2006 Sb., který má ovšem jen omezenou účinnost, a to do 31.12.2010. Pro uvedení do problematiky jsou stručně rozebrány nálezy Ústavního soudu, které této právní úpravě předcházely, těžištěm práce je podrobná analýza právní úpravy de lege lata.