Právní úprava řízení o způsobilosti k právním úkonům a její dopady na soudní praxi - Burianová, Jana (2008)
Téma této diplomové práce se nazývá "Právní úprava řízení o způsobilosti k právním úkonům a její dopady na soudní praxi". Zaměřila jsem se na vývoj právní úpravy již od roku 1811 do současné podoby. Rozebrala jsem a zhodnotila jsem současnou právní úpravu hmotně právní i procesně právní. Také jsem poukázala na různé možné dopady soudního rozhodnutí.