Téma: Cestovní smlouva - Kočár, Ivo (2008)
V práci se zabývám podrobným rozebráním úpravy cestovní smlouvy, kterou se provozovatel cestovní kanceláře zavazuje, že zákazníkovi poskytne zájezd a zákazník se zavazuje, že zaplatí smluvenou cenu. Cestovní smlouva dlouho nebyla smluvním typem dle Občanského zákoníku. Zařazení bylo nutné z důvodu nedostatečného právního zajištění zákazníků a jejich špatných zkušeností spojených s liberalizací trhu cestovního ruchu.