Uznávání kvalifikace z pohledu Evropského práva - Kudrová, Veronika, 1983-; Křepelka, Filip, 1974-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodního a evropského práva (2008)
Ambicioznímu cíli Evropské unie - stát se hospodářsky i znalostně nejvyspělejší ekonomikou světa - odpovídají i čtyři základní svobody upravené ve Smlouvě o založení Evropského společenství. K tomu, aby mohlo efektivně probíhat alokování lidských zdrojů v souvislosti s jejich ekonomickou aktivitou, však nestačí odstranit fyzické překážky volného pohybu a pobytu osob a služeb, je třeba vyřešit i další překážky, často vycházející z přirozeného uspořádání věcí.
There are four basic freedoms set up to help the European Union to become the most developed economic and knowledge society in the World. Withdrawing the limits of free movement and free residence of persons is not enough to achieve the efficient allocation of the human resources. There are also some more obstructions springing from natural matters. One of them is the diversity of the national education systems. Those which provide different form, range or quality of education corresponding to the national states‘ requirements.
Vedoucí práce: Filip Křepelka.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: Evropská rada; evropské právo; uznávání odborných kvalifikací; European law; professional recognition; diplomové práce