Obecné zásady práva ES a EU jako jejich specifický pramen - Donné, Michal (2008)
Předložená diplomová práce ukázala, že vznik, význam, postavení i funkce obecných principů v komunitárním právu úzce souvisí s mezinárodně smluvní formou ústavněprávních základů evropské integrace a přijatou legislativní koncepcí, založenou na obecně konstruovaných, převážně teleologických normách, využívajících vágní termíny a formulace s chybějícími nebo nedostatečnými definicemi.