Zvláštní případy odpovědnosti zaměstnance za škodu - Špačková, Kateřina (2008)
Diplomová práce je zaměřena na zvláštní případy odpovědnosti zaměstnance za škodu, součástí diplomové práce je i vymezení pracovněprávních vztahů, pracovněprávní odpovědnosti a její členění. Po vymezení jednotlivých skutkových podstat odpovědnosti zaměstnance za škodu následuje vymezení náhrady škody. Část práce je také věnována srovnání platného zákoníku práce s předešlou právní úpravou a úvahám de lege ferenda.