Některé právní úkony a vztahy v prostředí internetu - Machálková, Darina (2007)
Rigorózní práce se zabývá problematikou právních úkonů v prostředí internetu se zřetelem na jejich prokazatelnost. Teoretická část práce je aplikována na příkladu práva ochrany spotřebitele. Konkrétním předmětem zkoumání jsou elektronická pošta a internetová služba www (v B2C). Zkoumané právní úkony a ochrana spotřebitele je srovnávána s právní úpravou na Slovensku a dotýká se i rámce práva evropských společenství. Ověřovaná hypotéza rigorózní práce je formulována jako: "Vynutitelnost práva na základě právních úkonů učiněných prostřednictvím služeb internetu (e-mail, služba www).