Úloha zpravodajských služeb v systémech veřejné správy - Aulický, Petr (2008)
Práce se zabývá právním postavením zpravodajských služeb od vymezení pojmu, kde rozebírá různé náhledy na problematický termín zpravodajství - intelligence, přes jejich historii a rozbor zákonů upravujících služební poměr příslušníku zpravodajských služeb, až po jejich kontrolu a mezinárodní srovnání. Zvláště pak klade důraz na jejich zařazení v systémech veřejné správy. Zde se nejprve snaží vymezit obecně pojem bezpečnostní správy a následně pak i konkrétní zařazení jednotlivých zpravodajských služeb.