Povolování staveb - Poláčková, Marie; Tkáčiková, Jana, 1980-; Masarykova univerzita. Katedra práva životního prostředí a pozemkového práva (2008)
Cílem diplomové práce je podrobněji prozkoumat proces povolování staveb, který je nově upraven ve stavebním zákoně, jež nabyl účinnosti k 1. 1. 2007. Cílem je čtenáři poskytnout ucelený a přehledný pohled na řízení při povolování staveb. Diplomová práce je rozdělena do čtyř hlavních částí - subjekty povolování staveb, ohlášení staveb, stavební řízení a protiprávní jednání při povolování staveb. V závěru práce shrnuji současnou právní úpravu povolování staveb.
The main objective of this graduation thesis is to summarize findings and information on development consent. The graduation thesis is devided into four general chapters - legal subject of development consent, notification of building, building licence, unlawful conduct. At the close of the graduation thesis is summary of legal regulation.
Vedoucí práce: Jana Tkáčiková.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: stavební právo; stavební řízení; building law; building permit procedure; diplomové práce