Myslivost a ochrana přírody - Kopr, Milan (2008)
Cílem této diplomové práce je pojednat o vztahu myslivosti a ochrany přírody z pohledu práva. Po úvodu a krátkém historickém exkursu, následuje seznámení s důležitými pojmy obou sledovaných oblastí. V práci přibližuji některé problémy, které vzikají na straně ochrany přírody při výkou práva myslivosti. V další části práce poukazuji především na problematiku honiteb, lovu, stáží přírody a myslivosti.