Nebezpečný výrobek a ochrana zdraví a životního prostředí - Václavíková, Hana (2008)
V úvodní části se diplomová práce zabývá základními pojmy. Dále pojednává o právní úpravě ochrany zdraví a životního prostředí před nebezpečným výrobkem. Základním pramenem je zákon č. 102/2001 Sb., o obecné bezpečnosti výrobků a zákon č. 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky.