Trestněprávní aspekty násilné kriminality - Kučera, Jiří (2008)
Práce se pokouší poskytnout reprezentativní obraz vývoje postihu násilné kriminality v Českých zemích a poukázat na některé souvislosti tohoto vývoje zvl. ve vztahu ke starším právním úpravám. Zaměřuje se přitom na vývoj postihu úmyslných usmrcení. Oproti většině straších prací se práce pokouší nahlédnout právní vývoj postihu násilné kriminality v celé jeho šíři.