Zánik nájmu bytu výpovědí pronajímatele bez přivolení soudu - Šimková, Pavla (2007)
Tato práce má za cíl přiblížit současnou právní úpravu zániku nájmu bytu výpovědí pronajímatele bez přivolení soudu, zaměřit se na jednotlivé výpovědní důvody, pro které je pronajímatel oprávněn dát nájemci výpověď z nájmu bytu, poukázat na soudní judikaturu, která se na dané způsoby zániku nájmu bytu výpovědí pronajímatele bez přivolení soudu vztahuje, přestože byla publikována v době před vydáním novely občanského zákoníku provedenou zákonem č. 107/2006 Sb., o jednostranném zvyšování nájemného z bytu a o změně zákona č. 40/1964 Sb., ve znění pozdějších právních předpisů.