Úloha orgánů celní správy při ochraně spotřebitele - Černá, Vlasta (2008)
Ochrana spotřebitele ve společnosti a tedy i v právu nabývá na důležitosti. Nejen že samotní spotřebitelé se emancipují a jsou schopni a ochotni se ve stále větší míře domáhat svých práv v rámci občanskoprávních vztahů, ale i orgány veřejné správy získávají nové a širší kompetence k jejich ochraně v rámci veřejného práva. Jen málo je však známo, v jakých oblastech týkajících se ochrany spotřebitele, vykonávají kompetence orgány celní správy.