Územní plánování jako nástroj ochrany životního prostředí - Šamlotová, Martina (2008)
Téma diplomové práce „ Ochrana životního prostředí při územním plánování“ považuji za velice aktuální, neboť samotná ochrana životního prostředí je problematika, kterou se začala veřejnost u nás zaobírat fakticky až v devadesátých letech minulého 20. století, přičemž se dostává více a více do popředí veřejného zájmu. Ochrany životního prostředí lze docílit mnoha různými nástroji, přičemž jedním z významných nástrojů je i územní plánování.