Organizovaný zločin v České republice z pohledu kriminologického - Sikora, Jan (2008)
Předmětem této práce je charakteristika organizované kriminality na území České republiky, jedntoltivé projevy tohoto sociálně patologického jevu a prostředky boje proti organizovanému zločinu, jež mají charakter jak preventivní, tak i represivní, včetně možností mezinárodní spolupráce a charakteristika orgánů určených pro boj s organizovaným zločinem.