Adhezní řízení - Machová, Lucie (2008)
Práce se zaměřuje na dvojí postavení poškozeného - poškozený s nárokem na náhradu škody a poškozený bez tohoto nároku, pojednává o procesních právech poškozeného, včetně práva vyjádřit souhlas s trestním stíháním určitých osob. Práce rovněž popisuje postup soudu při rozhodování o náhradě škody v adhezním řízení, které je součástí řízení trestního.