Trestněprávní odpovědnost ve sportu - Halva, Michal (2008)
Tato práce je zaměřena na trestněprávní odpovědnost sportovců za sportovní úrazy. Blíže v ní popisuji základní teoretické koncepce, hledající důvody pro vyloučení trestnosti, které by byly aplikovatelné na případy sportovních úrazů. V klíčové části práce se zabývám trestným činem ublížení na zdraví, pod který sportovní úrazy spadají.