Základní zásady trestního řízení - Jakubíková, Jana, 1984-; Fenyk, Jaroslav, 1961-; Masarykova univerzita. Katedra trestního práva (2008)
Za tému mojej diplomovej práce som si zvolila „Základné zásady trestného konania.“ Dôvodom, pre ktorý som sa rozhodla spracovať túto tému bol hlavne môj veľký záujem o problematiku trestného práva ako celku, a zároveň aj môj zámer sa v budúcnosti trestnému právu v praxi venovať. Cieľom mojej práce je čitateľovi priblížiť zásady trestného konania, pretože sú hlavným pilierom, na ktorom spočíva trestné právo procesné, pretože práve na nich, hoci nie v rovnakej miere, sú vybudované všetky právne inštitúty a štádiá trestného konania.
Art. 2 of the Criminal Procedure Code presents an integrated system of the fundamental legal ideas on which criminal procedure is based. Individual provisions and the stages of proceedings are built on these ideas. Many fundamental principles are laid down in the Constitution of the Czech Republic (Constitutional Act No. 1/1993 Coll.) and the Charter of Fundamental Rights and Freedoms (Resolution of the Presidium of the Czech National Council No. 2/1993 Coll.).
Vedoucí práce: Jaroslav Fenyk.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: trestní právo procesní; trestní řízení; criminal procedure; procedural criminal law; diplomové práce