Základní zásady trestního řízení - Jakubíková, Jana, 1984- (2008)
Za tému mojej diplomovej práce som si zvolila „Základné zásady trestného konania.“ Dôvodom, pre ktorý som sa rozhodla spracovať túto tému bol hlavne môj veľký záujem o problematiku trestného práva ako celku, a zároveň aj môj zámer sa v budúcnosti trestnému právu v praxi venovať. Cieľom mojej práce je čitateľovi priblížiť zásady trestného konania, pretože sú hlavným pilierom, na ktorom spočíva trestné právo procesné, pretože práve na nich, hoci nie v rovnakej miere, sú vybudované všetky právne inštitúty a štádiá trestného konania.