Územní řízení - Vodička, Michal (2008)
Proces územního řízení je jedním z procesně právních postupů, díky nimž může veřejná moc regulovat aktivity v krajině jako například umísťování budov a zařízení, změny využití území, změny využití staveb, změny vlivu staveb na území, dělení a scelování pozemků a určování ochranných pásem. Popisuji jednotlivé druhy územních rozhodnutí.