Přeshraniční přeprava odpadů - Bahýľová, Lenka (2008)
Při praktické realizaci přepravy odpadů vzniká množství právních vztahů,které jsou z pohledu právně-teoretického regulovány právními normami několika právních odvětví (práva životního prostředí, správního práva, obchodního práva, trestního práva, mezinárodního práva a práva evropského). Hlavním cílem práce je analyzovat právní úpravu přepravy odpadů.