Zánik družstva - Deduch, Jiří (2008)
První část této práce se zabývá vymezením ideje družstevnictví na historickém pozadí. Druhá a třetí část se zaměřuje na rozbor jednotlivých znaků, které jsou pro družstva charakteristické a odlišují je od jiných právnických osob. Těžiště práce se pak nachází v její čtvrté a paté části. Zde nalezneme podrobnou analýzu otázek týkajících se samotného zániku družstva.