Rodinný dům z pohledu vybraných aspektů platné právní úpravy - Fuxová, Jitka (2008)
Rodinný dům představuje způsob bydlení, který splňuje u většiny lidí parametry ideálního bydlení. Jedná se o téma navýsost aktuální a praktické. Každý z nás alespoň jednou v životě řeší otázku bydlení a volbu jeho způsobu, zda byt nebo rodinný dům. Práce se věnuje fázi pořizování rodinného domu. Pořizováním je myšlena stavba rodinného domu z pohledu platné právní úpravy od okamžiku, kdy jsme vlastníkem pozemku, na kterém máme záměr postavit rodinný dům až po dokončení stavby a započetí jejího užívání včetně jejího zápisu do katastru nemovitostí.